Mijn geloof in de opstanding…

In gesprekken met mijn (orthodox-)Christelijke vrienden is de opstanding altijd de laatste lijn van de verdediging. Misschien is Jezus niet exact de beloofde Messias van het OT? Misschien is het inderdaad een punt van zorg dat met hem niet de wereldvrede, de Messiaanse tijd is aangebroken? Misschien moeten de profetieën van het OT anders worden uitgelegd zodat “de maagd zal zwanger worden”, en de “lijdende Knecht” niet zomaar op Jezus kunnen worden toegepast? En dan volgt het antwoord: “Okay, maar Jezus is uit de doden opgestaan!”

In deze video geef ik mijn eigen opvatting weer op dit punt. En met mijn excuses: dit wijkt uiteraard af van wat ik als predikant gepredikt heb.

Dit bericht is geplaatst in Autobiografisch, Israël, Jodendom, KOINONIA LIVE! met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *