Satire: een moderne charismatische bediening

De Heilige Geest openbaarde mij ineens, door een spontane download, wat de Charismatische profeet eigenlijk dacht toen hij deze woorden opschreef. De Heere heeft gesproken. (Had hij mij maar als co-profeet moeten erkennen – zei de Geest en niet ik…)

De woorden van de profeet: Jezebel (mijn lieve vrouw) en ik zijn in de jaren ’80 van de vorige eeuw tot geloof gekomen vanuit een verleden van drugs en criminaliteit.

De gedachte van de profeet: We hebben wel onze jas veranderd, maar niet onze streken. We hebben in deze jaren gewoon heel goed geleerd hoe we mensen moeten manipuleren. Maar alles in naam van de Geest! 

Als gevolg van het feit dat we wonderen van genezing, herstel en bevrijding aan den lijve hebben ondervonden doordat we God hebben leren kennen als een liefdevolle Vader, is dat ook het kenmerk van onze bediening.

Zo mooi he? Je noemt het een feit en mensen accepteren dat spontaan. Want dat is wat mensen tegenwoordig enorm aantrekt, dus zijn wij ook in de genezingsbusiness gedoken. Zo hebben we inderdaad een liefdevolle God gekregen. Zo makkelijk zijn we nog nooit aan geld gekomen! En dat is wat mensen willen horen. Met zonde en gerechtigheid moet je tegenwoordig niet bij de mensen aankomen, dat zagen we al snel.

Ons verlangen is dat mensen God als een liefdevolle Vader leren kennen die het altijd goed met hen voorheeft.

Het echte evangelie van berouw over zonde en genade spreekt ons niet zo aan. Dat is geen goed verdienmodel. Maar zeggen dat God altijd het goede met jou voorheeft maakt dat Hij eruit gaat zien als Sinterklaas. Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes….

Het doel in onze meetings is altijd weer dat mensen niet enkel menselijke woorden horen, maar dat die woorden regelrecht worden geïnspireerd door de Vader Zelf.

En die claim kunnen we makkelijk waarmaken. Niemand kan het controleren, toch?

Daarom zijn we altijd op zoek naar en gericht op het ‘hier en nu’ woord van God. Wat wil God op dit moment tegen ons/jou persoonlijk zeggen?

Wat God misschien in de Bijbel al tegen ons gezegd heeft, mag je dan bij ons rustig laten varen. Hij spreekt vandaag nog! En wij kunnen het weten, en wij geven dat woord gewoon door, en verder kan niemand dat toch controleren.

Elke vorm van duisternis, depressie, verwarring, wanhoop en dood zal worden verdreven daar waar dat profetische woord wordt gesproken. Vele huwelijken zijn inmiddels gered door het accurate woord van God dat vaak net op tijd kwam en herstelde dat wat beschadigd was.

Juist, en raad eens wie dat profetische woord spreekt? Nou, nou?

Vanaf 1989 spreek ik op vele plaatsen in Nederland en in de wereld. Velen erkennen mij inmiddels als een geestelijk vader.

Ze mogen daarom Papa tegen mij zeggen. Ik neem ze onder mijn hoede, bescherm hen tegen andere profiteurs, en ze geven mijn spontaan hun pinpas en pincode. Tja, dat is natuurlijk Gods werk in hun hart.

In meerdere kerken neem ik de plaats in van adviseur en/of apostolisch overziener. Ik word door bekende en bevestigde bedieningen in binnen en buitenland erkent als een getoetst en bewezen profeet.

Ja, ja, ik ben een overziener. Ik zie over alles uit. Mooi nieuw woord, toch? Maar dat komt misschien omdat ik mijn teksten gewoon maak met Google Translate. Kan ik eerlijk zeggen dat het gedownload is. Mooie voorbeelden in de VS zat. En weet je wat zo mooi is? Alle belangrijke “profeten” erkennen mij als een van hen. Ik vertel dat natuurlijk niet zo vanaf het podium, maar ik ben er wel blij mee. Zo ondersteunen wij apostelen en profeten elkaar.

In de diensten waar we spreken is Gods tegenwoordigheid altijd voelbaar.

En als mensen dat niet in de gaten hebben, gaan we schudden in de geest of in tongen raaskallen zodat iedereen weer onder de indruk raakt. 

Mensen worden zichtbaar aangeraakt, hersteld en genezen. Vaak zijn daar hele diepe processen die gebeuren als gevolg van een aanraking van de Geest van God. Velen kunnen inmiddels getuigen dat dat voor hen levensveranderend is geweest.

Hele diepe processen, zo diep dat niemand het snapt of zelfs maar merkt. Genezingen die seconden lang uren of eindeloos in de toekomst worden verplaatst. Spontane uitingen van genezing van allerlei ingebeelde kwalen. Want dat soort kwalen wordt in de medische wetenschap eigenlijk onvoldoende aangepakt. Maar je zult er maar mee zitten. Hoe dan ook, bij ons verlies je alle inbeelding, let maar op.

Efeziërs 3:18 Dat u in staat mag zijn om samen met alle heiligen te vatten wat de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte is, 19 en dat u in staat bent de liefde te kennen van Christus, die alle kennis te boven gaat; dat u geheel vervuld wordt van de volheid van God.

Gelukkig gaf de Geest ons rechtstreeks de echte betekenis:

Dat u in staat zult zijn met financiële ondersteuning van alle gelovigen de lengte, de breedte, de hoogte en de diepte van ons gelukkige leven te mogen ontvangen, omdat we in staat zijn te claimen dat de liefde van Jezus door ons heen werkt, en dat begrijpen mensen toch niet, zodat we geheel en al in extase raken van het beroep dat we eindelijk gekozen hebben.

We zijn blij dat we deel mogen zijn van alles dat God doet in deze tijd door vele bedieningen. Wij zien onszelf als een van die bedieningen die verschil maakt in de aarde. Een van die bedieningen. Niet meer en ook niet minder.

Maar misschien moeten we niet zo bescheiden zijn. We worden immer door ons soort mensen erkend! De Vader spreekt door ons! Wij zijn overzieners in vele kerken! Halleluja! En die erkenning geven we graag terug. Als mensen dan toch ergens anders naar toe willen, dan komen ze in ieder geval bij ons soort mensen terecht. Zo maken we verschil in de aarde, want wat er op de aarde gebeurt interesseert ons verder niet.

Lieve groet, (Sinter)Klaas.

Dit bericht is geplaatst in charismania, Charismatische beweging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *