Het antwoord op charismania – een diagnose

Een groot aantal besprekingen van preken van charismatische leiders staat nu op mijn YouTube-kanaal. De reacties van de kant van de Charismatische gelovigen zijn zeer verschillend in toon en kwaliteit. Het varieert van getuigenissen van het geweldige Bijbelonderwijs dat ze hebben ontvangen, via een verdediging van de gezalfde autoriteit van hun leraren en pogingen mij tot Bijbelstudie aan te zetten, tot bozige reacties die de staat van verwarring aantonen waarin velen verkeren. Hieronder een reactie die blijkbaar door de schrijver vrijwel onmiddellijk is teruggetrokken en die ik als een anonieme bijdrage zal behandelen. Dit is wat er geschreven werd als comment onder mijn video over Tom de Wals uitleg van de dromen die God nu nog als nieuwe openbaringen geeft aan iedereen die dat maar wil. [De indeling in alinea’s is van mij, om het nog enigszins leesbaar te maken. Verder geen editing uitgevoerd.]

Wie ben jij mr v veen om de bijbel te duiden rond minuut 3:00? Joel is in vervul gegaan petrus zegt dit. Spreken in tong en dromen dromen kortom geestvervulde christnen wat is daar NIET van uitgekomen? Van Veen van Veen toch… hoe droog sta jij in je geloof??? Zo te zien kun jij geen relatie hebben met Jezus. Want Die geeft namelijk deze dingen..niet dat je er naar hoort te zoeken. Nee. Maargoed HOE zoek je dan dromen te dromen? Is lastig ‘uitstrekken’ naar dromen hoor haha…

Jij bent naarstig op zoek duistere praktijken te ontmaskeren…dat is JOUW! droom. Kijk je wel ff uit dat je ondertussen niet perongeluk Jezus zelf vervolgd? Van Veen..of is t Saulus? Ontmaskeren is ok maar jij gaat te ver. En gooit baby met badwater weg. Ik beloof je dit: je staat droog als een zandkluit! Je bent een waterloze wolk! God is groot! En groter dan eventuele dwaalleraars onder welke de echte schapen van God altijd de ogen wordt opengedaan. Deze strekken zich uit naar de Heer. Soms te ver en soms met gevaar. Ja de Heer redt diegene die de Waarheid zoeken.

Lijkt mij sterk dat jij v Veen de waarheid gevonden hebt aangezien je ‘bijbeluitleg’ een rare interpretatie is en waar de meningen over verdeeld zijn .al jaaaaren.. en dat mag! Jij verOORDEELD te snel en te dogmatisch en vooral met haat en angst alsof een dwaalleraar meer kracht zou hebben dan God zelf haha. De diciplen dwaalden zelf ook bij tijd en wijlen. Zeker zonder de Geest!! En zelf MET de Geest. Paulus en petrus ni altijd eens! Jacobus trachtte grieken de wet op te leggen. Etc . Als je niets hebt met deze club dan ga weg en laat t links liggen aub. Richt je eigen droogklotenclubje dan op. Maar ga ni beweren dat t onbijbels is of verkeerd! Met enge muziekjes haha.

Jouw bijbeluitleg is pas ENG! Jij maakt onderscheidt tussen een apostel toen en een christen nu.. daar heb jij 0.0 bewijs voor! Alleen maar aannames. En misch heb je t goed .. en misch niet! Dus waarom dan veroordelen en afkeuren? Vingerwijzend persoontje.. ga de Heer bidden voor vergeving! Strijd tegen overheden ofwel BID! Maak er toch geen video over manneke.. Ouwe botte zaag. Zaag eerst je eigen rotzooi BALK uit je eigen oog alvorens een medebroeder afzeiken met verkeerde bijbeluitleg en versplintering aanbrengen ia je kanaaltje . .

Niet één enkel argument tegen mijn betoog is hier te vinden, behalve dan misschien de opinie dat de profetie van Joël in vervulling is gegaan – wat niet het geval is, we vinden alleen een gedeeltelijke vervulling, zoals ik elders heb aangetoond.

Er is een poging om arrogant hoofdschuddend mij als arme onwetende ongelovige te behandelen: Van Veen van Veen toch… hoe droog sta jij in je geloof??? Zo te zien kun jij geen relatie hebben met Jezus. […] Vingerwijzend persoontje.. ga de Heer bidden voor vergeving!

Er is een poging om mijn Bijbelinterpretatie af te doen als “raar”: Lijkt mij sterk dat jij v Veen de waarheid gevonden hebt aangezien je ‘bijbeluitleg’ een rare interpretatie is en waar de meningen over verdeeld zijn .al jaaaaren.. en dat mag!

Er is een poging om mijn kritiek als overbodig neer te zetten: Als je niets hebt met deze club dan ga weg en laat t links liggen aub. Richt je eigen droogklotenclubje dan op. Maar ga ni beweren dat t onbijbels is of verkeerd!

Er zitten gewoonweg agressieve beledigingen tussen: Vingerwijzend persoontje. […] Ouwe botte zaag. Zaag eerst je eigen rotzooi BALK uit je eigen oog alvorens een medebroeder afzeiken met verkeerde bijbeluitleg en versplintering aanbrengen ia je kanaaltje . […] 

Het leukste vind ik nog de enkele momenten dat hij ongewild mijn poging tot Bijbelse kritiek ondersteunt: En misch heb je t goed .. en misch niet! […] Ontmaskeren is ok maar jij gaat te ver.

Of misschien het feit dat hij zelf nog even een paar absurditeiten debiteert: Jacobus trachtte grieken de wet op te leggen. […] De diciplen dwaalden zelf ook bij tijd en wijlen. Zeker zonder de Geest!! En zelf MET de Geest.

En de allerergste: Jouw bijbeluitleg is pas ENG! Jij maakt onderscheidt tussen een apostel toen en een christen nu.. daar heb jij 0.0 bewijs voor! Moeten wij onderscheid maken tussen een apostel en een gelovige nu? Denkt hij werkelijk van niet?

Agressieve, gespierde taal van iemand die zijn moedertaal niet beheerst, nergens over heeft nagedacht, volledig vanuit zijn instinct reageert, dronken lijkt te te zijn, boos is omdat iemand zijn droom aanvalt. Domweg alles herhaalt wat hij hier en daar heeft opgepikt om nog enige schijn van een verantwoorde reactie op te houden.

En wat is deze droom? Steeds weer opnieuw enthousiast gemaakt kunnen worden door een “leraar” aan wie hij zich volledig overgeeft, zonder een eigen inzicht in De Bijbel te hebben. Vol wrok tegen iedereen die dat tegenspreekt – ook al heeft hij daar in de praktijk helemaal geen last van.

Dergelijke uitingen vind ik eng. Want dit type aanhangers is tot alles in staat. De Wal mag het zich aantrekken dat dit het niveau is van zijn volgelingen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in charismania. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Het antwoord op charismania – een diagnose

  1. Heleen schreef:

    Ook angst dat je zijn bubbel doorprikken denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *