De genezingen van Tom de Wal

Ik kreeg de volgende email:

Beste Robbert,

Ik ben de video aan het beluisteren over 7 fragmenten waar je Martin Koornstra bespreekt.

Van de week was ik bij mijn lieve nicht en die heeft een boek van Tom van de Wal en dat heet: Jezus aanraken en gaat volgens mijn nicht helemaal over het verkrijgen van genezing.

Achterop de kaft las ik: 7 stappen tot genezing en ook dat mensen die niet genezen worden stappen hebben overgeslagen. Zulke beweringen blijven me raken.

Het debat dat volgde met deze lieve nicht die echt God zoekt en dient, was vruchteloos. Zij verdedigde het boek en is werkelijk overtuigd dat het juist is wat hij zegt. Dat het uitgebalanceerd is en vol bijbelteksten over genezing. Terwijl er dan iemand bij haar zit die duidelijk niet genezen is en ook niet gaat genezen en dat geaccepteerd heeft. Ook mijn geliefde zwager is overleden aan kanker op 55 jarige leeftijd. Ook haar vader is overleden op 55-jarige  leeftijd aan een hersenbloeding en die oom van mij was zeer godvruchtig en getuigde altijd.

Ook de man van haar zus, is ernstig ziek (nog geen 58) en ligt iedere keer op het randje van overlijden. Zij en die man en haar zus zijn overtuigd dat hij genezen kan. Terwijl het al een wonder is dat hij nog leeft. Als hij dan toch overlijdt hoeveel pijn geeft dat niet.

Bewijzen te over dat het dus niet zo is dat iedereen die God zoekt en bidt en getuigt, dus geneest. Wat Tom de Wal wel beweert.

Mijn argument dat ik juist door dagelijks mijn beperkingen te overwinnen en dagelijks te bidden voor energie en kracht en dat vertel aan mensen; dat dat het getuigenis is dat bemoedigt en mensen laat zien op God; het dringt niet door.

Robbert, stel ik genees; dat is een groot getuigenis. Echter, gaan mensen dan naar God om ook genezing te krijgen of omdat ze Jezus nodig hebben als hun verlosser?

Het boek van Tom de Wal ga ik misschien wel, misschien niet lezen; de enige reden om het te lezen zou zijn om zijn beweringen te onderzoeken.

Ik blijf het lastig vinden die charismatici. Mijn nicht komt helaas dus ook uit die hoek. Leest boeken van Joseph Prince en Martin Koornstra en luistert naar Joyce Meijer. En ze is een overtuigd christin. Maar met haar praten is moeilijk.

Terwijl we elkaar waarderen en ook van elkaar houden en het beste willen voor elkaar.

Met vriendelijke groet,

[Naam bij mij bekend]

 

Dit bericht is geplaatst in charismania, Charismatische beweging met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De genezingen van Tom de Wal

  1. erik schreef:

    ben het eens dat dit boek van dhr van de wal onjuist heden bevat die in mijn beleving een dwaalling is , het doet mensen diep in hun ziel kwetsen en kan twijfel brengen in de relatie tot zichzelf en met de Here Jezus. Dit charismatische wereldje is mijns inziens een gevaarlijk wereldtje waar waarheid en leugen naast elkaar bewegen en waar de verdraaiing van het evangelie zodanig word gebracht als of dit ook de waarheid lijkt. Koornstra is ook betrokken bij opwekking campagne en ik voorzie wat ooit goed begon een diepe val zal maken naar onbijbelse zaken. ook ben ik ervan overtuigt dat dhr van de wal geen degelijk onderzoek heeft gedaan naar genezing ( En ) en zich theologisch op een weg begeeft waar teksten zodanig uit hun verbanden worden gehaald dat zij lijken over een te komen met de bijbel , maar in werkelijkheid word de bijbel niet geraadpleegd en lees ik ook niet over een zoeken in gebed naar Gods wil. en wederom spreekt de bijbel over valse leraren en profeten die in deze tijd hun kop op steken om het goede zaad te roven. ik denk aan het verhaal van de landman die zijn akker klaar maakt om het in te zaaien met vruchtbaar graan. zo is ons leven , God bewerkt ons hart als een akker zodanig dat het zaad het woord van God kan opkomen en vrucht kan dragen. Maar de vijand kwam des nachts en zaaide onkruid ( 7 stappen tot genezing ) en beide kwamen op en verder is het verhaal bekend in die vergelijking denk ik aan dhr van de wal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *