Waar stond ik ook alweer?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Waar stond ik ook alweer?

  1. Jan Luiten schreef:

    Het meeste van wat je schrijft, daar zeg ik wel amen op. Wat je precies bedoelt met dat de thora vleesgeworden is, is me niet helemaal duidelijk. Ik neig te zeggen dat, aangezien alles door Jezus geschapen is (Col. 1:16), het Woord degene is die eerst het scheppingswoord heeft gesproken en later de thora. Met andere woorden: niet de thora is vleesgeworden, maar Jezus. Als je dan de thora beperkt tot de geboden, die in het negatieve gesteld zijn, dan geeft de goedheid van Jezus daar het positieve beeld van.
    Maar misschien bedoel je het anders dan dat ik het interpreteer.

    • Robbert Veen schreef:

      Dat is idd niet wat ik bedoel. Als Jezus de vleesgeworden Torah is, dan is de wereld met de Torah geschapen, en dan is Jezus de belichaming van die Torah. De Torah gaat dus aan Jezus vooraf (historisch).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *