Voorzienigheid in de Vermaning van Enkhuizen – preek over Jozef

[podbean resource=”episode=yvw3f-93e424″ type=”audio-rectangle” height=”100″ skin=”8″ btn-skin=”103″ share=”1″ fonts=”Helvetica” auto=”0″ download=”0″ rtl=”0″]

Terug in Enkhuizen na 22 jaar! Preek ging over de geschiedenis van Jozef. Een fraai voorbeeld van voorzienigheid. Drie stellingen heb ik naar voren gebracht n.a.v. Jozef:

1. Gods voorzienigheid handelt tegen onze eigen aspiraties en ons geluksgevoel in – denk maar aan de put, de slavernij, de gevangenis waar Jozef in beland is.

2. Gods voorzienigheid heeft doelen in ons leven die haaks staan op onze ambities en verlangens – God wilde Jozefs karakter vormen – nederigheid leren, meegevoel met anderen, doen beseffen dat trouw het enige is dat wij kunnen nastreven – en hem brengen op de juiste plaats op het goede moment om Egypte en Israel te redden van de hongersnood.

3. Trouw aan Gods gebed en gehoorzaamheid aan Gods wil in de omstandigheden van het leven is de enige manier om “mee te werken” aan Gods voorzienige leiding.

Uiteindelijk staat in het algemeen Gods doel met ons vast: ons “gelijkvormig te maken aan het beeld van Zijn Zoon.” (Rom. 8:29)

Augustinus zei het heel fraai: “Gods genade draagt mijn verleden, Gods liefde mijn heden en Gods voorzienige leiding mijn toekomst.”

Dit bericht is geplaatst in PREKEN met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *