Gods tijd is de allerbeste tijd

Lezing:
Johannes 7:1-13.
Jezus gaat niet op naar het Loofhuttenfeest samen met zijn broers. Zijn tijd is nog niet gekomen. Pas het jaar daarna in maart of april zou Hij opnieuw naar Jeruzalem gaan voor het Paasfeest en dat was de tijd van Zijn kruisdood.
Jezus volgt nauwkeurig Gods agenda! Maar Gods agenda is geheel anders dan de onze. Wat wij plannen en doen wordt dan ook steeds doorkruisd door Gods agenda, die precies aangeeft waarom en waartoe wij meemaken wat wij meemaken.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, PREKEN. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Gods tijd is de allerbeste tijd

  1. Piet van Weenen schreef:

    Wat heb ik veel te danken aan een vriend die beschikbaar was om Gods agenda te volgen in zijn hulp aan mij. Hij stelde, met mij mee op fietsend, een voor mij vreemde vraag: “geloof je het evangelie?” (in iets andere woorden, maar dat was de kern). En hij nodigde mij uit voor een evangelisatiesamenkomst. In Gods agenda kwam daar nog een vriend naar toe, die initiatief nam om samen met mij te bidden. Zo ging voor mij Gods evangelie spreken en werken. Inmiddels 60 jaar geleden, tot de nieuwe weg die mijn leven sindsdien kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *