Een tijdlijn van Noachidische verplichtingen

Een tijdlijn van Noachidische verplichtingen:

1. Zesde dag van de schepping – Het oorspronkelijke Adamische/Noachidische verbond. God geeft de zeven wetten aan Adam (volgens Tosafos). Volgens Maimonides bestond het oorspronkelijke Adamitische/Noahidische verbond uit slechts zes geboden.

2. Beëindiging van de grote vloed – Het Adamitische/Noachidische verbond wordt via Noach naar de nieuwe wereld overgedragen (volgens Tosafos). Volgens Maimonides wordt het zevende gebod (het verbieden van het verscheuren van vlees van een levend dier) op dit moment gegeven.

3. De Torah wordt gegeven bij Sinaï – Het Noachidische verbond, grotendeels genegeerd door de mens, werd tenietgedaan door het nieuwe Sinaïtische verbond. Aangezien de oorspronkelijke, verplichtende kracht van het Noachidische verbond niet langer van toepassing was, deed iedereen die de Noachide wetten in acht nam, dit in wezen vrijwillig. Niettemin werden niet-Joden nog steeds aansprakelijk gesteld voor overtredingen van de Noachidische wetten. Dit is opdat zij niet beloond zouden worden voor het verwaarlozen van het oorspronkelijke verbond. Het was blijkbaar ook een stimulans om het nieuwe verbond te accepteren.

4. Wanneer een heiden het Sinaïtische verbond accepteert – op dit punt wordt hij volledig verplicht in het nieuwe Sinaïtische verbond van de Noachidische wetten. Daarom ontvangt hij de beloning van iemand die verplicht is in zijn geboden.

Rabbi Avraham Chaim Bloomenstiel , Torah Knowledge For Non-Jews Vol. 2, p. 16

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *