Ochtendgebed – Hashem ha-Meqadesj – de Heer die mij heiligt – Namen van God (2/30)

Heere God, Vader van Jezus Christus mijn Heer, moge dit gebed vandaag mijn ochtendgebed zijn. Dat ik U dank dat u mij vandaag wekte om tien minuten voor 7, en dat ik nu om 7 uur al aan mijn bureau sta met een opengeslagen Bijbel.

Ik dank u en sta nu voor uw aangezicht, Koning en Heere, die Leven geeft aan de wereld! Die standhoudt tot in eeuwigheid. Ik dank U dat u mij vandaag opnieuw leven geeft en mijn ziel in mijn lijf hebt hersteld, in uw grote barmhartigheid. Groot is uw trouw, o Heer!

Ik dank U dat Uw Woord tot mijn hart sprak vandaag.

וְהִ֨תְקַדִּשְׁתֶּ֔ם וִהְיִיתֶ֖ם קְדֹשִׁ֑ים כִּ֛י אֲנִ֥י יְהוָ֖ה אֱלֹהֵיכֶֽם׃
וּשְׁמַרְתֶּם֙ אֶת־חֻקֹּתַ֔י וַעֲשִׂיתֶ֖ם אֹתָ֑ם אֲנִ֥י יְהוָ֖ה מְקַדִּשְׁכֶֽם׃

Heilig uzelf en wees heilig, want Ik ben de Heere uw God.
Houd Mijn verordeningen en doe ze, want Ik ben de Heere die u heiligt.

Zo bad ook de Heer Jezus: “Heilig hen door Uw waarheid; Uw Woord is de waarheid.”

U hebt mij geheiligd door uw Woord; U wilt dat ik mij heilig, door Uw Woord te doen. Dat ik mijzelf afzonder van het kwade en van alles afstand doe dat onrein is in uw ogen, al datgene wat voor U zonder waarde is.

Moge deze dag een dag van heiliging zijn. Onderwijs mij uit Uw Woord vandaag, schep in mij een zuiver hart dat U wil dienen,  bewaar allen die ik liefheb, red onze wereld van het verderf, van kwaadaardige en achteloze mannen, van liefdeloze ambitieuze vrouwen, red Uw kinderen, Vader!

Red Uw gemeente van valse leraren, die hun eigen boodschap zaaien en de harten van de mensen van U wegtrekken. Heilig ons door Uw Woord; Uw Woord is de waarheid.

In Jezus’ Naam,

AMEN

Dit bericht is geplaatst in belijden met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *