Kinderen in de Eredienst – gesprek met Elke van der Linden

In gesprek met Elke van der Linden.

Kinderen in de eredienst? In de coronatijd als een “kindermomentje” in de digitale eredienst? Nevendienst of zondagsschool? Is het een opdracht aan ons kinderen het geloof “in te prenten”? Hoe werkt geloofsopvoeding eigenlijk?
Allemaal vragen die – ondanks het vaak geringe aantal kinderen in onze erediensten – toch nog steeds een rol spelen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kinderen in de Eredienst – gesprek met Elke van der Linden

  1. Waardevol om na te denken of je kinderkerk aanbiedt of kinderen meeneemt tijdens de eredienst. Je hóeft niet te kiezen: Een combinatie hierbij is zo waardevol! Voordat corona begon lieten wij de kinderen vanaf groep 5 1x per maand in de dienst. Er was dan een kindermoment die op kinderniveau de boodschap van de preek duidelijk maakte. Kinderen leren hier veel van, en de stap om als tiener continu in de dienst te zijn is minder groot. Tevens leren ze ook hun leeftijdsgenoten kennen in de kinderkerk en krijgen ze onderwijs op niveau.
    In de video komt naar voren dat ouders vaak niet weten wat ze moeten doen aan geloofsopvoeding. Helemaal nu de kerkdiensten online zijn en er geen kinderkerk is. Voor wie dat leuk vindt is er op de website hieronder een alternatief voor de kinderkerk: thuiskerk. De kinderen kunnen dit zelf met de ouders voorbereiden. Ouders kunnen ook zelf vrij gemakkelijk een moment rondom de Bijbel bedenken: https://www.nehemiadokkum.nl/kidsplace/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *