God gehoorzamen #1 – de levensstijl van de gehoorzaamheid aan God

Romeinen 12 geeft ons de opdracht “heel ons lichaam”, heel ons concrete aardse bestaan dus, aan God te wijden. Als “levend offer”. Dat is een groots beginsel van gehoorzaamheid. Het is met een beroep op Gods genade  – Zijn “barmhartigheden”- dat deze opdracht gegeven wordt. Eerst Gods daad, de bevrijding, en dan ons antwoord, de gehoorzaamheid. Zo horen geloof en gehoorzaamheid onverbrekelijk bij elkaar. 

Dat is niet in het Nieuwe Testament begonnen. Dit patroon zien we al in Ex. 19:5. Op grond van de bevrijding uit Egypte – genoemd in Ex. 19:4 –  vraagt de Heere nu om een nauwkeurige gehoorzaamheid. 

Hoe doe je dat echter? Daarom gaat het mij nu. In deze aflevering bespreek ik de gehoorzaamheid aan God als levensstijl in het algemeen, en de manier waarop wij die levensstijl kunnen verwerven en opbouwen. Ik heb hierbij veel geleerd van Charles Stanley en oplettende luisteraars zullen dan ook veel herkennen van wat Stanley noemde: Life Principle 2. Met dank overgenomen dus van deze bijzonder praktische bijbelleraar. Het is de bedoeling dat er nog 12 andere afleveringen zullen volgen, waarin steeds één tekst over de gehoorzaamheid centraal staat.

[podbean resource=”episode=k5hww-9ac9c6″ type=”audio-rectangle” height=”100″ skin=”8″ btn-skin=”103″ share=”1″ fonts=”Helvetica” auto=”0″ download=”0″ rtl=”0″]

Dit bericht is geplaatst in BIJBELSTUDIE. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *