Een hek rond de Torah – Leren van de Rabbijnen #2 – nieuwe serie

“Een hek rond de Torah” is een bespreking van een kort gedeelte uit de Babylonische Talmoed (Berachot 4b) in een poging te laten zien hoe belangrijk het “leren van de rabbijnen” kan zijn. De Talmoed is op zich al een boeiende literatuur voor wie het Jodendom wil leren kennen, maar het kan zeer nuttig zijn als achtergrond voor ons begrip van het Nieuwe Testament.
In deze video wilde ik dat laten zien voor de bergrede, waar ook Jezus – net als de Rabbijnen – een “hek rondom de Torah” maakt. Of dit interessant is voor Christenen – messiaanse joden en niet-joden – moet nog blijken. In die zin is dit een experiment.

DISCLAIMER – Ik heb Semitische talen gestudeerd en ook Talmoedles gehad van een rabbijn. Ik ben nog steeds een ijverig student van de Talmoed. Maar ik ben desondanks geen Talmoed-geleerde. Ik toets mijn interpretaties altijd aan de belangrijke commentaren op de Talmoed. Maar desondanks ben ik alleen maar een amateur. Hopelijk in de beste zin van het woord.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *