Blijf in het geloof – verkondiging over Kol. 1:15-23 in Bergschenhoek – zondag 17 november 2019

Verkondiging in de Hervormde Gemeente Bergschenhoek, op 17 november 2019.

AUDIO: https://raveen1956.podbean.com/e/blijf-in-het-geloof-gefundeerd-en-vast-verkondiging-over-kol-115-23/

VIDEO – zie onderaan de pagina

Wie is Jezus? (En niet: wie is Jezus volgens jouw mening.) Wij hebben dezelfde verwarring in onze kerken als destijds in Kolosse. Beseffen we wel dat uit Hem en door Hem en voor Hem en tot Hem alle dingen zijn geschapen?

Wie zijn wij? Weten we nog waarom we verzoening nodig hebben (gehad)? Dat wij vervreemd waren van het leven van God en vijandig gezind waren en leefden in de zonden? En hoe ver het werk van de verzoening reikt? Dat het de hele schepping omvat en dat het Gods doel was om ons heilig, smetteloos en onberispelijk voor Zich te stellen?

Wat heeft God voor ons in de verzoening gedaan? Jezus kwam en droeg onze zonden in “het lichaam van Zijn vlees” en heeft zo vrede gebracht. Zo zijn we van vijanden tot kinderen van God geworden. Staan we daar nog bij stil?

Wat wordt er in een tijd van theologische chaos van ons gevraagd? Steeds iets nieuws bedenken om het evangelie voor de wereld aantrekkelijk te maken? Moeten we meegaan in de spektakelkerk die nu in opkomst is?

Dit zijn de vragen waar de tekst ons een antwoord op aanreikt. Met als kern: vast te blijven houden aan het eenmaal aan de heiligen overgeleverde geloof (Judas 4).

Dit bericht is geplaatst in PREKEN, Verkondiging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *