Vrijheid en Bijbellezen – Koinonia Bijbelstudie Live! van 8 mei 2020

Nieuwe aflevering in de (wekelijkse) serie Koinonia Bijbelstudie Live!

Deze keer bespreken we het begrip vrijheid. Ons moderne begrip vrijheid als keuzevrijheid is niet van toepassing op het Bijbelse begrip. Vrijheid betekent zonder dwang kunnen gehoorzamen. We lezen Genesis 2 en Galaten 5:1 om dat duidelijk te maken.

Verder spreken we over het goede Bijbellezen. Dan moet je geen “flat bible” (willen) hebben waarin alles op dezelfde manier op iedereen van toepassing is, maar moet je goed kijken voor wie de tekst rechtstreeks bedoeld is, en op welke indirecte manier het ook tot ons spreekt. Oude Testament en Nieuwe Testament, Israël en de gemeente, apostelen en gelovigen van nu – dat moet scherp worden onderscheiden. Eerst moeten we nauwkeurig de historische context begrijpen – wat betekende het voor de mensen toen – en dan pas de beginselen ontdekken die van alle tijden zijn. “First historicize, then principialize.”- John MacArthur. Vooral in de charismatische prediking ontbreekt dit besef met catastrofale gevolgen.

The sound effect is permitted for non-commercial use under license “Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)” Sound effect: starling birds, found at: http://www.orangefreesounds.com/starling-birds-noise/
Dit bericht is geplaatst in KOINONIA LIVE!. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *