Vernieuwing in de kerk

De sleutel van vernieuwing in de kerk ligt niet in de aanpassing aan de moderne cultuur en al evenmin in een poging om die te forceren met allerlei modieuze grapjes en technische trucs.

En zeker niet in een poging de Heilige Geest te dwingen om een spektakel van genezingen en profetie in de kerk te laten optreden. De agenda van de Geest is niet te dwingen.  Vooral niet in een kerk die het voornaamste werk van de Heilige Geest, het Woord van God, stelselmatig is gaan negeren.

Elke vernieuwing is een reformatie, dus een erkenning van de enige autoriteit van Christus over de kerk (solus Christus), de proclamatie van het Woord alleen (sola Scriptura), de prediking van het Bijbelse evangelie (sola fide en sola gratia), en dat alles voor Gods eer alleen (soli Deo gloria).

Als wij getrouw zijn in deze dingen, dan kunnen we de gevolgen rustig aan God overlaten.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Vernieuwing in de kerk

  1. haakcj48 schreef:

    Ik stel voor om de ware reformatie van de kerk op gang te brengen er een 6e sola aan toe te voegen (zoals in de eerste eeuwen en zoals in de 16e/17e eeuw): SOLA MISSIO

    • Robbert Veen schreef:

      Dat vergt nog wel enige uitleg. Wordt “missio” dan een kenmerk van de Reformatie? In welke zin neem je dan de “missio”? (Het zou dan trouwens zoiets als Sola Missione moeten zijn, maar dat terzijde…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *