Het Jodendom over Jezus

De kijk van het jodendom op Jezus

Het Jodendom heeft een zeer perifere kijk op Jezus. Joden hebben Jezus traditioneel gezien als één van een aantal valse messiassen die door de geschiedenis heen zijn verschenen. Jezus wordt gezien als de meest invloedrijke en daardoor meest schadelijke van alle valse messiassen. Maar omdat de messias in het Jodendom niet centraal staat, is de totale verwerping van Jezus als messias of godheid in het Jodendom nooit een centrale kwestie voor het Jodendom geweest.

Het Jodendom heeft nooit enige van de geclaimde vervullingen van profetieën die het Christendom aan Jezus toeschrijft geaccepteerd. Het Jodendom verbiedt ook de verering van een persoon als een vorm van afgoderij, omdat het centrale geloof van het Jodendom de absolute eenheid en enkelvoudigheid van God is.

De Joodse eschatologie stelt dat de komst van de Messias zal worden geassocieerd met een specifieke reeks gebeurtenissen die nog niet hebben plaatsgevonden, waaronder de terugkeer van de Joden naar hun thuisland en de herbouw van de Tempel, een tijdperk van vrede en begrip waarin “de kennis van God” de aarde vult, en aangezien het Jodendom stelt dat geen van deze gebeurtenissen tijdens het leven van Jezus heeft plaatsgevonden, is hij geen kandidaat voor de messias.

Dit bericht is geplaatst in Israël, Jodendom. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *