De vier leugens in de zeven sleutels van Tom de Wal – Charismania

De vier leugens:

1. Wij doen in deze wereld hetzelfde als Jezus, want wij zijn zoals Hij. Dus genezingen, onkwetsbaarheid voor ziekte etc. (Als we maar 100% geloven…)

Neen! Wij delen in dezelfde positie die Jezus heeft gehad op aarde: minachting, soms vervolging, met de missie om van de waarheid te getuigen.

2. Psalm 91 leert ons hoe we onkwetsbaar kunnen zijn voor het coronavirus en alle andere ziekten. Als we die belofte maar geloven.

Neen! Psalm 91 is een Messiaanse Psalm en spreekt over de bescherming die God gaf aan de Heer Jezus op aarde – de ware zoon van David – tot het moment waarop Hij vrijwillig Zijn leven gaf.

3. Wanneer wij met gezag Gods belofte spreken, zullen de engelen ons beschermen en bijstaan.

Neen! Deze bijzondere bijstand van de engelen is aan Christus gegeven, niet aan ons. Wij beschikken niet over “macht”, want alle macht berust bij Christus. Het bijzondere gezag van de apostelen is hun gegeven, maar niet aan ons overgedragen.

4. Wij zullen anderen genezen, ook van het coronavirus, dat is ons bijzondere getuigenis op grond van Markus 16:14-18.

Neen! De teken en wonderen van Markus 16 staan in verband met a) het ongeloof van de discipelen, vandaar de woorden “Hen nu die geloven”, d.w.z. vertrouwen hebben dat de apostelen in het begin ontbrak en b) staan in verband met hun pediking van het evangelie, die door God in deze teklenen werd bevestigd. De apostolische periode is echter met de dood van Johannes tot een einde gekomen.

Dit bericht is geplaatst in charismania, Charismatische beweging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *